Selectează o Pagină

Mai este drum lung până ce amfiteatrul Şcolii „Nicolae Bălcescu” din Ploieşti va putea fi reabilitat, dar primul pas a fost făcut astăzi cu ajutorul tuturor celor care au înţeles că depinde de ei să schimbe lucrurile. În urma acţiunii de astăzi şi a eforturilor elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice s-a strâns suma totală de 9.664,9 lei!

Mi s-a povestit că totul a fost foarte frumos: elevii entuziaşti şi la fel părinţii. Iar bătrânul amfiteatru a căpătat culoare pentru o zi. 

Vor urma şi alte târguri, în primul rând cel de Crăciun, pe care elevii abia îl aşteaptă. Va fi încă un prilej pentru a crea şi astfel să mai strângă o sumă de bani pentru reabilitarea amfiteatrului. „Ne dorim repararea construcției vechi, acoperirea ei si, daca vom avea fonduri suficiente, montarea de scaune in aer liber, asemănător unui teren de fotbal. Am găsit și un proiectant, tăticul unui elev din clasa a doua. Urmează să punem pe hârtie planul”, mi-a povestit entuziastă doamna învăţătoare Florina State, cea cu care am ţinut legătura zilele acestea şi pe care mi-aş dori să o cunosc personal cât de curând.

Dincolo de bucuria copiilor şi de încântarea părinţilor, precum şi de lecţiile pe care le-au predat cadrele didactice astăzi („schimbul de bune practici si cunostinte din diferite domenii; manifestarea spiritului de echipa; optimizarea relatiei scoala-familie-comunitate; consolidarea abilitatilor elevilor de a trai impreuna cu ceilalti intr-o societate unita si solidara in care conteaza valentele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea şi dezvoltarea competentelor de anteprenoriat”-am citat din obiectivele proiectului) iată cum ceva vechi, comunist, o construcţie din beton făcută cu mult înainte să se nască elevii de azi, a reuşit să strângă atâţia oameni în jurul ei, într-un scop comun.

Mă gândesc că ţara asta mai are speranţă. Că nu trebuie să demolăm, ci să reparăm, că nu trebuie să închidem poarta şi să dăm drumul la câini după noi, ci să rămânem aici şi să ne educăm copiii în spiritul unităţii naţionale. Poate că este nevoie doar să facem un târg, în care să ne cunoaştem mai bine unii pe ceilalţi şi împreună să redescoperim valorile în care am fost crescuţi. Felicitări organizatorilor, elevilor, părinţilor! Sunteţi cu un pas mai aproape de reuşită!!!