Selectează o Pagină

(Soţului meu iubit, cu ocazia aniversării căsătoriei)

Nu am căutat niciodată averi şi faimă şi poate tocmai de aceea am primit dragoste, multă dragoste! Am păstrat-o iubind la rândul meu, fără orgolii şi autosuficienţă, cu multă înţelegere şi dăruire. Am visat ceea ce ne era menit să se întâmple şi am luptat să se întâmple, dar acum după atâţia ani simt că ne vom mai întâlni şi în alte vieţi pentru că nu avem timp să facem în asta tot ce ne-a fost dat să facem.

Ne vom iubi şi în alte vieţi pentru că nu ai avut ocazia să planifici toate excursiile în lumea asta mare, toate pe care le-ai visat şi nu am avut ocazia să refuz, din cauza fricilor mele, o parte însemnată din planurile tale. Pentru că sunt mult prea multe filme pe care nu am apucat să le vedem împreună şi mult prea multe discuţii pe care nu le-am discutat.

Ne vom iubi şi în alte vieţi pentru că nu ne-am certat destul, ca să ne împăcăm destul, pentru că nu ai apucat să mă critici destul şi să mă faci să-mi doresc şi mai mult, pentru că nu ai apucat să fii destul de mândru de mine.

Ne vom iubi şi în alte vieţi pentru că nu ai avut suficent timp şi nu vei avea să îmi dăruieşti tot ce crezi tu că merit şi eu nu voi avea suficient timp să îţi mulţumesc pentru tot.

Ne vom iubi şi în alte vieţi pentru că nu te-am iubit suficient în asta, nu pentru cât ai merita şi nu pentru cât pot eu să iubesc.

Ne vom iubi şi în alte vieţi pentru că te voi găsi dintre toţi şi te voi visa mereu pe o pajişte verde, lângă un izvor cu apă limpede şi voi ştii că esti tu şi că trebuie să am încredere că o să fie bine.

Ne vom iubi şi în alte vieţi, dar şi până la sfârşitul ăsteia! Te iubesc!