Selectează o Pagină

Sunt o persoană greu impresionabilă pentru că am văzut prea multe de-a lungul vieţii de jurnalist. Dar solidaritatea umană m-a atins dintotdeauna până la lacrimi. Nu pot să nu mă uită la filme în care lucrurile se termină cu bine prin forţa comunităţii unite şi să nu plâng de emoţie. Cred cu tărie că uniţi, oamenii pot face lucruri fantastice împreună. Aţi văzut ce am reuşit toţi să facem la sfârşitul anului trecut când am pus mână de la mână să o ajutăm pe Mari să înfrângă boala. Chiar cred că forţa noastră energetică a făcut mai mult decât suma de bani strânsă.

Acum trecem toţi prin vremuri grele. Inamicul este invizibil, dar există! Ne ţine în case, departe de familia lărgită şi de prieteni, departe de viaţa noastră aşa cum era ea, ne strică afacerile, ne îngrijorează, ne revoltă, ne bagă în depresie. Dar a scos şi binele din noi şi dovada puterii comunităţii. A scos la iveală oameni care acţionează pentru că cineva trebuie să o facă, oameni care vor să ajute ştiind că atunci când îţi ajuţi aproapele, energia pozitivă se întoarce şi la tine.

Aşa este Loredana Mocescu pe care cu mândrie o numesc PRIETEN. Lori este genul de om care îţi sare în ajutor pentru că ştie că poate. Pentru că nu poate sta pe margine dacă depinde de ea să schimbe ceva. De data asta a făcut un grup pe facebook. un grup care în câteva zile a strâns peste 30.000 de membri. Un grup menit să ajute producătorii agricoli să îşi vândă marfa online, iar pe noi, aştia care doar savurăm produsele de bună calitate, autohtone, să ne ajute să mâncăm bine şi stând acasă. Ce-mi place mie la grupul acesta este că cei care comandă povestesc pe urmă tuturor cât de bun a fost totul, cu poze, bineînţeles. Şi mie personal îmi dă aşa un sentiment că se poate, că uniţi vom trece şi peste asta.

Înainte să-mi trimită un text întreg, că v-am spus că ea nu se încurcă cu jumătăţi de măsură, Lori mi-a spus cu bucurie că în ultimele 30 de minute alţi 150 de membri aşteaptă să fie acceptaţi în grupul Produse Agroalimentare Prahova! Cumpăraţi local!

Ce a mânat-o în luptă, ne povesteşte chiar ea:

„Acum aproape o saptamana, pe la 12 noaptea, am simtit nevoia sa creez ceva. Întotdeauna am crezut si cred in puterea comunitatii, in felul in care oamenii, impreuna reusesc mai mult, mai bine si mai frumos decat individual, asa ca m-am decis sa creez ceva pentru niste oameni care erau in pericolul de a nu avea unde livra marfa in aceasta perioada de izolare. Pe de alta parte, m-am gandit si la noi, cei izolati…cum ar fi sa avem acces la producatorii nostril locali.

Visul meu, pe termen lung, este sa am o pensiune agro-turistica altfel, o pensiune care sa te umple de ZEN, o oaza de relaxare si conectare minte, trup si suflet, undeva la tara, la bunica, la 48 de km de Ploiesti, acolo unde m-am nascut si unde am locuit pana la 7 ani si apoi in toate vacantele. Eu sunt astazi omul plin de pasiune si perseverenta datorita vietii la tara, care m-a antrenat pentru viata precum cel mai tare life coach. Viata mea la tara presupunea, de foarte mica, de la 3 ani, responsabiltati pe masura varstei, astfel ca pe la 5-6 ani mergeam cu caprele la pascut si pentru a le satura mai repede, ma cocotam in salcami, le rupeam frunza, le-o dadeam fix la bot sa o manance, astfel se saturau mai repede, umflau burta si eu puteam pleca mai repede acasa si faceam rost de timp mai mult pentru a ma juca cu copiii la garla din sat. Am practicat toate muncile agricole si gospodareasti de la tara, gen strans fanul, adunat fructi, legume, plantat, dat de mancare la pasari, porci, pentru că bunica avea gospodarie mare. Astfel, eu am pastrat in suflet vie aceasta perioada, destul de muncita, din viata mea si am un respect enorm pentru munca producatorilor, tocmai pentru ca stiu cat este de greu.

Am infiintat grupul stiind si aplicand permanent in viata mea invataturile tibetane, ale slefuitorului de diamante, unul dintre primii mentori ai mei inca din 2015, Michael Geshe. În vara lui 2015, dupa demisia mea din corporatie, am primit cadou de la sotul meu cartea „Slefuitorul de diamante” si am ramas fascinată de invataturile stravechi care ne pot guverna viata calitativ si prosper. Si aceste principii m-au condus tot la amintirea vietii de la tara si anume : fii cu bagare de seama ce seminte plantezi astazi la nivel de gand, vorba, fapta pentru ca vei culege recolta maine si o sa te superi cand o sa culegi buruieni.

Sa ne amintim ca taranii pastrau seminte de rosii, de exemplu, in fiecare an pentru a le planta anul urmator, ca ei daruiau energie si ingrijire pamantului inainte de a semana, inainte de a culege.

Asa ca hai sa semănam cu totii, acum, împreuna, seminte pentru un viitor mai bun pentru că sta in puterea fiecaruia dintre noi. Puterea lui IMPREUNA e mare, astfel sunt momente din zi cand grupul primeste cam 150 de cereri pe ora, oamenii revin cu feed-back excelent despre produsele primite, iar cativa dintre producatori au epuizat puii, produsele lactate, etc

Ma bucur enorm ca am putut aduce un omagiu si un suflu producatorilor nostri locali si pentru noi, ceilalti, am adus mai aproape natura si produsele romanesti, de calitate.Imi doresc sa extindem grupul pentru intreaga regiune Muntenia si ulterior, dupa izolare, sa continuam acest proiect de suflet pentru mine.

Multumesc tuturor pentru ca doar IMPREUNA acest proiect devine mai trainic, mai longeviv si mai folositor. De asemenea multumesc lui Sorin Buduleanu care si-a rupt din timpul lui pentru a administra grupul, lui Iulian Cosereanu, Bogdan Alexandru si Mircea Crisbasanu moderatorii grupului. Administrarea unui grup atat de mare nu este usoara, este solicitanta ca investitie de timp, energie, dar rezultatele si feed-back-urile primite compenseaza munca noastra”, povesteşte Loredana. 

Felicitări, Lori, pentru veşnica implicare!

PS-În acest moment, grupul are 32.028 de membri! La mai mare!

foto ilustrativa Marius Marin facebook