Selectează o Pagină

Suntem, cu siguranță, un cumul de experiențe prin care am trecut prin viață, de situații pe care le-am depășit ușor sau greu, dar mai ales de oameni care ne-au marcat într-un fel sau altul. Prin intermediul meseriei de jurnalist, am cunoscut foarte mulți oameni minunați pe care i-am admirat sincer și am dorit să-i fac cunoscuți și altora.  Despre toți am povestit de-a lungul timpului în prahovaeconomica.eu sau în emisiune pentru că am crezut că ei pot fi un exemplu și pentru alții, că pot ajuta, că pot aduce schimbări bune, că pot transforma comunitatea în ceva ce ne dorim toți. (De altfel, oamenii ăștia minunnați se și cunosc între ei și acționează în diverse cauze împreună).

Întâlnirea cu acești oameni mi-a adus multe plusuri în propria dezvoltare și toți știu că au mereu o ușă deschisă spre inima mea și că-i ajut cu drag să ajute. Sunt, însă, unii, pe care i-am simțit mai mult decât niște cunoștințe bune și care mi-au schimbat percepția asupra multor chestii. Un astfel de om este Loredana Mocescu pe care am tot promovat-o pentru că merită.

O să vă dezvălui ceva, ce nu știe nici ea și o să afle acum, citind asta: nu am plăcut-o la început. De fapt, nu ne cunoscusem personal, dar am respins și ideea de a o cunoaște. Era înainte de o campanie electorală și ea intrase într-un partid, din dorința de a schimba ceva. Și-a ales prost momentul să îmi trimită o cerere de prietenie pe facebook, pentru că eu în campanie sunt scârbită până la refuz de tot ce vine din spectrul ăsta. Nu numai că nu i-am acceptat cererea, dar am mai și scris ceva acid, nu la adresa ei, ci a tuturor celor de la x partide care îmi trimiteau cereri atunci și a alora care subit își aduceau aminte atunci că sunt oameni care dorm pe străzi în oraș, că avem bătrâni cu pensie mică etc.

Pe urmă am început să scriu la Republikanews.ro și la un moment dat, la un editorial despre educație a comentat atât de frumos și inspirat, încât m-am întrebat ce oi fi avut cu ea. Ne-a propus să colaborăm pe partea de educație și mult timp scria miercuri câte ceva, pentru părinți, profesori și copii. Chestii pe care le observăm oricare dintre noi, dar nu ne gândim că s-ar putea rezolva așa de ușor sau nu știm ce atitudine ar trebui să avem pentru a rezolva.

Am invitat-o la o emisiune (vezi link AICI) și mi-am dat seama cât de tare mă înșelasem în privința ei și că îmi pusesem o limită absurdă în a accepta puncte de vedere diferite de ale mele.

Uite că există și oameni care au intrat în politică nu pentru afirmare, obținerea de foloase în propriul scop, ci pentru că au crezut că schimbarea poate veni de la ei și de la alții ca ei, dacă muncesc susținut. Cunoscând-o acum pe Lori, nu mă mai îndoiesc de rațiunea alegerii ei de atunci, cu atât mai mult cu cât a și părăsit acea grupare, când a observat că lucrurile nu stau așa cum sperase.

Loredana a făcut de toate în viață: teatru, administrație publică, sistem bancar, consiliere în afaceri etc. Pentru toate s-a pregătit și a studiat ca până la urmă să-și găsească țelul: educator parental, pentru că după cum a observat și ea din creșterea celor doi copii ai săi, problemele nu sunt ale copiilor, ci ale celor care îi educă, noi, părinții lor, modelele lor în viață. (vezi detalii AICI)

Am descoperit că aveam multe în comun, de la faptul că suntem fete de cadre didactice până la viziunea asupra vieții din alt unghi decât cel pe care l-ar înțelege oricine.

Păcat că îmbrățișarea nu este acceptată de societatea românească ca o formă de salut! Poți afla multe chestii despre un om îmbrățișându-l! Am mers odată la terapie la Loredana (theta healing) și aveam o zi așa de nasoală! M-a primit cu brațele deschise la propriu și am simțit atâta căldură și energie pozitivă, încât m-am liniștit pe loc. Sunt oameni făcuți pentru a lucra cu alți oameni și Loredana este o astfel de persoană. M-a ascultat atentă, fără să aibă aerul că mă judecă sau că nu ar înțelege motivele acțiunilor care mă blocaseră într-o anumită stare și am simțit că totul se va rezolva și că de fapt este floare la ureche, nu ceva grav cum crescuse în mintea mea. Am observat că îmi place să discut cu ea, pentru că discutam și despre ea, nu numai despre mine, pentru că îmi dădea exemple personale care să mă facă să depășesc anumite idei distructive.

La fel a procedat cu mulți alții și cunosc așa de multe persoane care sunt bine acum după ce au mers la terapie la Loredana. Este impresionant să vezi că un om a creat o comunitate a oamenilor reparați, cărora le este bine cu ei și au făcut transformări și în viața celor din jurul lor.

Pentru că, hotărât lucru, sufletul bolnav îmbolnăvește și trupul și cred că mulți ar fi mai sănătoși, dacă ar înțelege să meargă la psiholog, la terapeut, la cursuri de dezvoltare personală sau să citească chestii interesante despre cum psihicul poate ucide trupul. Pentru asta, însă, e necesar să înțelegi că mintea te poate minți grav, că iertarea și dragostea stau la baza unei vieți sănătoase și fericite și că energia pozitivă vine din gândire pozitivă.

Loredana mi-a spus cinstit că a investit foarte mult în sine, că nu ratează cursuri de dezvoltare personală care să o ajute să se desăvârșească în ceea ce face. De altfel, prin ea am cunoscut multe alte persoane interesante de la care am aflat lucruri noi și care m-au îmbogățit încă puțin: Oana Moraru, Vistiana Long, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Printesa Urbană), Gabriela Maalouf, fiind doar câteva dintre numele care îmi vin acum în minte, (dar și oameni obișnuiți, care mi-au devenit prieteni.)

Pe toți aceștia și pe mulți alții, Loredana i-a adus la Ploiești, în săli de conferințe și în licee, pentru ca toți cei interesați de educația de calitate să poată avea acces la prelegeri de calitate. Sunt sigură că pe adolescenți i-a bucurat să afle că este absolut normal tot ce se întâmplă cu ei, că nu sunt singuri în această poveste și că cineva dorește să-i asculte și să-i ajute, lucruri care pe vremea când eram eu adolescentă nu se întâmplau. Era revista actorului George Mihăiță pe care o devoram și cam atât, dar pe timpul ăla viața și lumea erau mai simple decât acum. Acum ai nevoie de ajutor pentru a fi un adult integrat, cu atât mai mult cu cât nici părinții nu mai au timp de petrecut în familia ca atunci.

Anul acesta, neobosita Loredana Mocescu (nu înțeleg cum poate lucra un om 12 ore pe zi și la final să fie la fel de cald și surâzător. Apropos, pentru cârcotașii care se întrebau dacă Lori este psiholog, da, o să fie, pentru că termină în curând și studiile Facultății de Psihologie, Universitatea din București ) a deschis Zen After School Educational Concept, un loc unde fiecare copil ar merge fericit. (Vezi detalii AICI) Din păcate spațiul actual și nevoia de a face totul cât mai bine, nu-i permit Loredanei să primească mai mult de 15 copii și grupa ar cam fi completă în acest moment. În continuare, însă, în afară de after school, Lori vrea să meargă în școli și să facă acele acțiuni de care învățământul românesc are așa de mare nevoie.

Pentru toate acestea și multe altele, Loredana este un exemplu minunat pentru mine și mă bucur că am cunoscut-o! Te pup, draga mea și te îmbrățișez mereu cu drag!

PS-După cum vă spuneam cunosc mulți oameni care asemeni Loredanei Mocescu se străduiesc să schimbe lumea din jurul lor, așa că voi scrie despre fiecare dintre ei și pe blog. Pentru că merită ca voi să-i cunoașteți și să învățați ceva din exemplul lor.