Selectează o Pagină

Dacă nenorocirile au fost inventate de cineva, atunci acel cineva a făcut-o cu scopul de a uni oamenii. Este adevărat că mulţi se adună la bine, dar sigur mult mai mulţi se strâng la greu. Dovada evidentă este omenirea aşa cum arată ea astăzi, după ce a trecut prin antichitate, evul mediu sângeros, două războaie mondiale şi multe alte nenorociri. Este uimitor cum comunitatea se adună în jurul unui scop comun chiar dacă e vorba de un singur individ care trebuie salvat sau mai mulţi.

Când am povestit prima dată de Marilena Mărişoiu, mămica bolnavă de cancer, Crăciunul era departe şi mulţi dintre voi aţi ajutat doar pentru că faceţi asta în mod constant, nu numai în spiritul sărbătorilor. Pic cu pic s-a făcut marea şi deşi aveam îndoieli la început, s-au strâns suficient de mulţi bani încât Mari să ajungă la o clinică în Viena şi să primească primele şedinţe de tratament. Vă spun cu durere că m-am gândit că ne zbatem iar pentru o luptă pierdută. Medicii de aici îi dăduseră o lună. Adică după ei, acum ar fi trebuit să fie deja printre îngeri, în raiul mamelor. Puterea lui Dumnezeu este însă uriaşă şi el lucrează prin noi toţi. Ne-a unit în jurul acestei poveşti, iar Mari a căpătat forţe pe care nici ea nu ştia că le are. Metastazele au dispărut aproape în întregime. Fără îndoială gândurile pozitive, speranţele atâtor oameni necunoscuţi au avut un efect magic, iar ea a simţit că face parte dintr-un miracol, că mai are ceva de spus pe lumea asta şi a luptat când şansele tindeau spre zero.

Pe 22 decembrie, Mari va pleca iar la Viena pentru o altă rundă de tratament, se va întoarce de Crăciun şi pe urmă va merge iar aproape de Anul Nou. Biletele de avion sunt foarte scumpe în această perioadă, aşa că Mari şi soţul ei se gândiseră deja că vor merge la Viena cu maşina. Un coşmar pentru un om sănătos, cu atât mai mult pentru unul care face chimioterapie. Dar miracolele se ţin lanţ pentru ea. Aşa că Mihaela Stanciu de la Mika Travel, o agenţie de turism din Ploieşti, căreia îi mulţumim că a răspuns prompt rugăminţii noastre , s-a oferit să-i plătească un drum dus-întors, iar aseară, mai mulţi oameni de afaceri sufletişti au pus mână de la mână pentru a plăti şi celălalt drum. Agenţia Q-Travel s-a ocupat de asta şi îi mulţumim! Este vorba despre BNI Prahova, o organizaţie de networking business bazat pe recomandări, care s-a lansat în septembrie la Ploieşti şi care, din punctul meu de vedere, a început cu dreptul. Pentru că a înţeles pe deplin mottoul „Dăruind, vei dobândi!” Despre BNI Trust, adică acest grup inimos care se întâlneşte săptămânal pentru a învăţa şi mai multe despre afaceri, o să vă povestesc de la A la Z în www.prahovaeconomica.eu pentru ca merită o analiză mai amănunţită. Vă spun, însă, că sunt oameni frumoşi ca şi afacerile în care şi-au pus sufletul, suflet cu care au înţeles acum că este nevoie de ei. Pentru asta, eu şi familia Marilenei le mulţumim din suflet şi ne rugăm ca gestul să li se întoarcă înmiit.

Trag nădejdea că suma de 75.000 de euro, cât mai are Mari nevoie deocamdată, va fi strânsă. Andreea Podoş Prisnel de la Restaurantul Orizont a reuşit un miracol cu Târgul de Moş Nicolae. Aşa de mare a fost dorinţa de a ajuta, încât cei care nu au putut dona sume de bani, au donat obiecte, servicii, preparate făcute chiar de ei. Mai sunt încă multe disponibile la Restaurantul Orizont, iar banii vor ajunge tot la Marilena.

Colegul Cristi Georgescu şi-a dedicat piesa de teatru „Concediu pentru divorţ” cauzei Marilenei. Piesa se va juca pe 19 decembrie pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, iar banii strânşi vor fi direcţionaţi tot spre tratamentul lui Mari.

Cu atâtea inimi larg deschise, cine mai are nevoie de dovezi că miracolele există? Pentru mine, toţi oamenii aceştia minunaţi sunt miracolul de Crăciun şi de… oricând!

Vă iubesc şi mă bucur că existaţi în viaţa mea!