Selectează o Pagină

De când mă ştiu am urât iarna şi frigul. Nici când eram copil nu aş fi stat pe afară mai mult decât era cazul, pentru că jocul cu zăpada nu mă atrăgea deloc. Preferam mai degrabă să văd de la fereastră totul alb, dimineaţa şi mă bucuram de peisaj, stând la căldură.

Eu sunt născută în martie şi poate de aceea am simţit mereu că viaţa începe din martie, că toate necazurile pleacă odată ce vine luna martie. Iar dacă iarna îşi mai arăta colţii cu câte o zăpadă sau un ger, ştiam că oricum nu mai are nicio şansă. Era primăvară!

De câţiva ani, în februarie, cumpăr zambile. Mai multe ghivece, pe rând, ca să am flori până în martie. În floricelele acelea parfumate, vă spun, e bucurie pură! Şi costă mai nimic!

Martie este despre viaţă, deci despre femei cu darul lor de a aduce viaţă pe pământ! Şi despre bucurii simple de care are nevoie orice femeie!

Despre mărţişor cu şnur alb şi roşu, despre flori şi bomboane de ciocolată dăruite din suflet! Despre admirat natura, aşa cum e ea, încă golaşă, dar cu semne evidente de renaştere! Despre udat zambile şi adulmecat mirosul inconfundabil amestecat cu pământ reavăn.

Despre plimbare prin ploaie călduţă, cu umbrela aia transparentă cu imprimeu vesel, pe care ai ocazia să o scoţi în lume! Sau despre soare timid văzut de pe un deal cu iarbă uscată! Despre vânticel călduţ în plete! Despre eşarfe de mătase fluturând la gât!

Despre un prânz alături de cele mai bune prietene, după o sesiune intensă de cumpărat nimicuri sau despre un film sensibil văzut de tine cu tine, în care îţi dai voie să plângi şi să râzi în acelaşi timp, poate nu pentru film, ci pentru întreaga ta viaţă!

Nu cred că martie este despre femei bete în restaurante, de Ziua Femeii sau urlând  la spectacole de streaptease. Tot aşa cum nu este nici despre cadouri scumpe făcute din obligaţie, o dată sau de două ori pe an. Şi asta pentru că meritaţi cadouri frumoase, simple, fără ocazii speciale! Oricând!

Pentru că sunteţi femei şi mame în fiecare zi din an! Şi atunci când vă stă părul ciufulit pentru că aţi adormit înainte să vă pieptănaţi după baie, şi când nu aţi observat că s-a desfăcut tivul fustei pentru că eraţi mai interesată de nasturii atârnaţi de la cămaşa soţului şi când mirosiţi la serviciu a omleta de dimineaţă făcută pe grabă pentru copil, dar şi atunci când sunteţi admirată în cea mai frumoasă rochie vaporoasă cu flori sau cu cel mai vesel colier de plastic la gât.

Martie este despre viaţa aşa cum e! Cu bucurii din lucruri simple, în fiecare zi!

Să aveţi o primăvară fericită, plină de bucurii simple!

Foto 1: Robin Eparu

Foto2 si ilustrativa:Diana Iacob