Selectează o Pagină

De ani de zile, de când mi-am propus ca viaţa mea să fie cu folos, fiecare zi este o luptă cu mine. Este greu să fii bun, răbdător, iertător, mărinimos când trăieşti într-o societate în care nu toţi oamenii duc lupta cu ei. În fiecare dintre noi binele şi mai puţin binele îşi dispută acţiunile noastre cotidiene. Şi gândurile, pentru că poţi face rău şi când gândeşti rău. Spre seară, când mă liniştesc un pic, trag linie şi îmi spun: „Cât bine ai făcut azi? Pe câţi oameni i-ai alinat chiar şi cu o vorbă bună? De câte ori te-ai supărat şi ai gândit rău atunci când ai fost provocată? Ce ar fi ca mâine să fii mai înţelegătoare? Mai tolerantă şi mai deschisă la minte. Tu ai ales calea asta şi ştiai că nu e cea mai uşoară. Dar e cea mai bună şi ai ales bine Binele! E mai uşor să fii rău, dar tu poţi mai mult de atât! Trebuie să lupţi! Fă Lumină în jurul tău pentru că ai venit din Lumină!”

Perioada asta este grea nu din cauza virusului, ci a fricii. Frica naşte monştri dacă e lăsată şi mintea te minte cu uşurinţă atunci când uiţi să lupţi cu frica. Vreau să cred că toţi cei care neagă existenţa acestui virus şi care aruncă cu jigniri şi blesteme în jurul lor, o fac nu din răutate, ci din frică. Cred că le e mai uşor să îşi ţină temerile în frâu atunci când s-au setat pe convingerea că nu există niciun rău şi că forţe oculte (presa, politicienii, masonii, Bill Gates) mint pentru a-i controla mai uşor. Ei cred despre sine că sunt puternici şi că nimic nu îi poate manipula, când de fapt exact această categorie este cea mai uşor de manipulat.

Personal am trecut prin stări şi stări, perioade şi perioade. Mi-a fost teamă mare la început, pe urmă m-am relaxat puţin pentru că simţeam că o iau razna şi din punctul meu de vedere cu un virus mă lupt mai uşor decât cu o depresie, după care m-am „liniştit” cu gândul că este vorba de noroc sau ghinion şi că tot ce pot să fac este să respect recomandările. Nu spun că îmi iese în fiecare zi. Am mai şi îmbrăţişat oameni, ies frecvent la restaurant, dar nu cu mulţi prieteni odată, nu dezinfectez fiecare cumpărătură şi sper sincer să nu fi îmbolnăvit pe alţii în cazul în care am luat deja virusul şi nu am ştiut.

Timp de două luni am scris statisticile covid foarte rar spre deloc şi nu pentru că eram înjurată de oameni, ci pentru că mă speriam eu mai tare ori de câte ori dezvoltam subiectul. Acum însă, situaţia a devenit mai gravă. Apar din ce în ce mai des în jurul meu oameni care cunosc infectaţi. Zilele trecute chiar am aflat de o cunoştinţă de-a mea. Aşa că am reluat articolele de acest gen pe www.prahovaeconomica.eu. Scriu mesajele autorităţilor, niciodată înainte, pe surse, deşi aflu de cele mai multe ori informaţiile, odată cu colegii mei. Cel puţin în acest caz are altă greutate dacă informaţiile vin direct de la autorităţi.

Chiar şi aşa, zilnic, zeci de oameni, (dar cred că sunt mii care sunt de acord cu ei) mă înjură, îmi scriu că mint, evident fără să deschidă postarea, doar după titlu. E suficient să comenteze unul urât, că atrage după sine alţi 10. Nu numai cu mine au o problemă, ci cu toată presa. Azi m-a întrebat unul câţi bani am primit să scriu aşa ceva (adică faptul că avem din ce în ce mai multe focare în judeţ). I-am urat sănătate şi atât, iar el mi-a replicat că „Bunul Dumnezeu o să-mi întoarcă răul pe care îl fac, prin copiii mei” şi m-a blocat ca să nu-i mai pot răspunde. Oricum nu intenţionam să îi mai răspund, pentru că ce mai poţi spune la aşa ceva, dar mă tot gândesc ce trebuie să ţi se întâmple ca să faci aşa de mult rău? Cu gândul şi cuvintele.

Cum să îl bagi pe Dumnezeu într-o asemenea troacă, gândind probabil că îţi validează veninul? Şi veninul bisericos e tot venin, ba chiar aş spune, mult mai otrăvitor. Ceea ce nu înţeleg oamenii aceştia este că gândul şi cuvântul, nu numai fapta, se întoarce ca un bumerang la cel care le-a transmis şi că indiferent de credinţele tale, într-o societate e normal să te cenzurezi. Exact aşa, să te cenzurezi în fiecare zi şi treptat vei ajunge să fii omul pe care l-a trimis Dumnezeu pe pământ: Lumină din Lumină!

Aruncând dejecţii d-astea nu arăţi decât că ai crescut fără să primeşti vreo educaţie care să te ajute să trăieşti în societate, printre alţi oameni. Libertatea ta, ca individ, se termină acolo unde începe libertatea celuilalt, aşa că este strict problema ta ce crezi. Exprimă-te, însă, într-un mod civilizat ca să fii luat în seamă! Să nu crezi că eşti Mesia care înfierează minciuna pe pământ, doar pentru că ai plecat urechea şi ţi-au sunat bine câteva teorii conspiraţioniste, iar acum ai impresia că deţii Adevărul Absolut!

Ca să aibă greutate ceea ce spui trebuie să vii cu mai mult, nu doar cu atât. Aşa, doar vei enerva pe unul şi pe altul, vei creşte în ochii altora la fel ca tine (dar unde e folosul în asta?) şi pentru câteva secunde te vei simţi important. Dar nu eşti! Pentru că te-ai complăcut în dualitatea din tine, pentru că ai încetat sau nici măcar nu ai început lupta cu tine.

Nimeni nu deţine Adevărul Absolut şi poate că toţi suntem manipulaţi. Informaţiile sunt contradictorii şi pentru că nimeni nu a mai trecut prin asta până acum şi apar noi şi noi date în problemă.

Dar ce ne costă să fim solidari de dragul copiilor şi părinţilor noştri,dacă de noi nu ne pasă, şi mai ales să ne respectăm unii pe alţii? Nu e mai frumos să formulezi: „Îmi vine greu să cred aşa ceva. Par cifre umflate artificial!” decât să spui „Minciună! Nu vă mai săturaţi de minciuni, jegurilor?”

Pentru mine, astfel de comentarii sunt încă un motiv de a lupta şi mai mult cu mine. În mod firesc, mă tulbură şi prima reacţie nu îmi place, pentru că dă prilejul părţii mai puţin bune să iasă la suprafaţă. Ies la suprafaţă tiparele pe care le-am văzut mereu în jurul meu, din copilărie şi rând pe rând trebuie să le ţin în frâu şi să le îmblânzesc. Este istovitor, dar nu imposibil, iar la final, mă pot uita în oglindă liniştită. Începe să se vadă Lumina!

Comentatorule care stai pitit de cele mai multe ori în spatele unor poze fără chip: Nimeni nu îţi poate dicta ce să crezi şi cum să te comporţi, dar îţi vei face în primul rând ţie, un bine, atunci când vei înceta să arunci cu noroi în jur. Vei fi cu un pas mai aproape de Lumina din tine şi vei fi mai fericit!

Multă sănătate tuturor şi nu încetaţi să luptaţi cu voi!