Selectează o Pagină

Știți reclama aia în care un parinte se bucură că are copii pentru că de la ei poți învăța cum să bagi într-un DVD player cinci clătite? Să ai  copii este o binecuvântare din multe puncte de vedere, dar pentru mine și soțul meu, copilul nostru este o sursă de bucurie continuă. Efectiv, noi am copilărit cu Sabina. Nu ne-a scăpat niciun desen animat, i-am cumpărat jucării ca să ne jucăm noi cu ele, i-am citit povești ca să ne simțim iar copii și în general ne-am coborât la mintea ei, pentru că să ai copil este cea mai bună scuză pentru un ”comportament pueril”.

Când Sabina și-a dorit să meargă la Disneyland Paris întreaga familie s-a pus pe strâns bani. În septembrie anul acesta ne-am văzut visul cu ochii. Cam scump visul ăsta, dar a meritat fiecare euro, pentru că toți trei am uitat de toate grijile acolo. În total am cheltuit în jur de 2.200 de euro pentru trei zile, dar cum nu este un loc să te duci la fiecare sfârșit de săptămână, ci poate o dată în viață, nu am mai calculat fiecare bănuț și am trăit clipa. Până la urmă banii sunt făcuți pentru a fi cheltuiți.

Disneyland este situat la vreo 35 de km de centrul Parisului și din Aeroportul Charles de Gaulle se poate ajunge aici în 15 minute cu un autocar sau într-o oră și ceva cu trenul. Autocarul costă 22 de euro de persoană, iar trenul 18 euro. Cele două parcuri, adică Disneyland și Studiourile Walt Disney pot fi văzute în trei zile, așa că nu aș recomanda să stați mai mult. Cât de frumos este, tot devine plictisitor la un moment dat pentru că statul la cozi nu este cea mai tare chestie din lume.

Aici aveți detalii despre bilete. Eu recomand să luați în cele două parcuri pentru trei zile.

Ce vă scriu aici este varianta scurtă a reportajului de pe www.prahovaeconomică.eu. Dacă aveți timp urmăriți și reportajul video care va fi difuzat astăzi pe TV Sud Est de la ora 19.30.

Așadar, în Studiourile Walt Disney principalele atracții sunt:

1.Moteurs Action: foarte tare, trebuie să mergeți! (coada lunga, dar se intra multi odată!)

2.The Twilight Zone Tower of Terror: s-a dat Sabina, a iesit de acolo ametita, dar fericita! Zicea ea, ca a fost mega tare! (coada este foarte lungă, mergeți dimineață și luați fast pass)

3.Ratatouille: Aventura lui Remy-asta chiar nu e de ratat! plimbare cu ochelari 3D, distracție garantată! (nu am stat nici mult la coadă)

4. Slinky Dog Zig Zag Spin: plăcut și pentru copii și pentru părinți-(coadă ceva mai scurtă, merge repede)

Sunt mult mai multe atractii, dar eu le-am scris doar pe cele mai interesante!

Peste tot veți sta la cozi: și la atracții, și la restaurante, și în magazine și să faceți poze cu personajele și la intrarea în parc, dar asta e, toată lumea vrea puțină magie!!!!

Disneyland Park este împărțit în mai multe zone: Main Street USA, Fantasyland, Discoveryland, Adventureland și Frontierland. Mie mi-au plăcut toate, chiar dacă nu m-am dat în mai nimic))))) Arată senzațional, ca din poveste!

Pe Main Street USA am admirat clădirile și am intrat în fiecare magazin în parte, chiar dacă în toate găseai cam aceleași produse, dar, na, am zis să nu ratez nimic)))).

În Discoveryland ai mei s-au dat în Hiperspace Mountain și au ieșit de acolo leșinați. Robin chiar mi-a spus că eu muream de frică dacă mergeam cu ei)))) De altfel, am mers cu ei în Star Tours unde am făcut atac de panică, chit că sunt înebunită după Războiul Stelelelor. Măi și nu era nimic deosebit, dar nu știu ce s-a întâmplat, jur! Voiam să ies de acolo cât mai repede! Tot aici mai este și Orbitron, un carusel mișto și nu prea înfricoșător.

În Fantasyland parcă totul este de turtă dulce glazurată în culori pastel. Începând cu Castelul Prințesei Adormite, Caruselul lui jumbo, Castelul din Alice în Țara Minunilor și labirintul, caruselul ceșcuțelor de ceai ale Pălărierului Nebun sau Pavilionul Prințeselor, totul este colorat ca o acadea.

În Adventureland urcați neapărat în casa din copac a lui Robinson și mergeți cu barca în Aventura Piraților din Caraibe.

În Frontierland intrați în casa bântuită, plimbați-vă cu vaporașul etajat și, dacă aveți curaj, plimbați-vă cu roler costerul din Muntele Fulgerului.

Pentru alte detalii urmăriți reportajul video de mai jos!