Selectează o Pagină

De când mă ştiu, m-a impresionat solidaritatea dintre oameni, pentru că această trăsătură a noastră, care se trage din nevoia de a trăi în colectivităţi, mişcă lumea şi schimbă lucrurile în bine. Comunitatea este ca trupul unei persoane. Putem trăi şi fără o mână, dar ne este mult mai bine întregi. Aşa că tindem să ne conservăm şi poate de aceea îi ajutăm pe cei din jurul nostru. Dacă am gândi toţi la fel, ar fi aşa de uşor! Nu e nevoie să faci un efort uriaş de unul singur atunci când toţi înţeleg cât de important este să ajute.

Cazul Marilenei, tânăra de 34 de ani din Ploieşti bolnavă de cancer, mamă a doi copii, ne-a impresionat pe toţi. Mari a ajuns în Viena la Clinica de oncologie WPK cu sprijinul celor care au decis că ea merită să fie ajutată. (vezi detalii AICI) Pentru că e prea tânără să se alăture acum gărzii de mame a lui Dumnezeu, pentru că băieţelul şi fetiţa ei sunt prea mici, pentru că e un om bun şi frumos care a avut ghinion sau de învăţat poate o lecţie. Despre curaj, despre minunea clipei care nu se repetă, despre ceea ce este cu adevărat important în viaţă, despre solidaritate.

Nu o cunosc pe Mari, este doar prietena unei prietene dragi. Putea să fie şi o necunoscută în cercul meu şi aş fi procedat la fel. I-am promovat cazul pe www.prahovaeconomica.eu, (vezi detalii AICI) am donat, dar întotdeauna pot să fac şi mai mult. Pe 5 decembrie, prietena Andreea de la Orizont vrea să facă un eveniment caritabil pentru Mari care are nevoie în continuare de bani. Pentru tratamentul care îi lungeşte viaţa. Deocamdată. Şi poate o să o şi vindece. Dumnezeu e mare şi bun şi poate ne dă necazuri şi să ne testeze. Să vedem de ce ne-a lăsat mulţi pe pământ. Aşadar Andreea a făcut deja o urnă pentru toţi cei care doresc să doneze direct, dar pe 5 decembrie, în Ajun de Moş Nicolae ne vom strange la Restaurant Orizont să facem mai mult. Fiecare cum poate.

Eu am lucrat nişte podoabe: papion, broşă, mărgele pe care le puteţi câştiga donând. Nu sunt numai nişte obiecte, ci mult mai mult. Sunt pline de energie pozitivă, de binecuvântare pentru voi, de dorinţa de a ajuta un suflet. La fel ca mine şi alte doamne au dorit să facă donaţii care cel mai probabil vor intra într-o tombolă. Vor fi cărţi, vouchere pentru coafat, produse din lavandă şi multe alte lucruri valoroase nu prin valoarea lor intrinsecă, ci prin bunătate cu care au fost oferite şi pentru scopul pentru care au fost oferite.

Vom sta acolo de la 18.00 la 21.00 şi ne vom bucura că suntem împreună în numele unui scop comun. Vom bea un ceai, vom admira şi cumpăra produsele din Grădina de Lavandă, bijuteriile Sorinei, iar doamna psiholog Gabriela Manea ne va vorbi despre remediile florale Bach. Mai mult decât orice, ne vom lăsa propriile griji, mărunte la uşa restaurantului şi ne vom uni pentru a ajuta la rezolvarea problemei Marilenei.

Dacă vrei să te bucuri de energie magică alături de noi, dacă vrei să o ajuţi pe Marilena şi în felul ăsta să îţi faci un cadou de Moş Nicoale mai valoros decât orice sau dacă pur şi simplu vrei să cumperi ceva pentru ai tăi ca să ai ce să  le pui în ghetuţe, vino la Restaurant Orizont, în Ploieşti, joi, 5 decembrie de la ora 18.00. Eu voi fi acolo şi te aştept să ne cunoaştem!